FlyDubai și calvarul IONEȘTILOR spre Maldive

Cine ar fi crezut că o călătorie spre paradisul tropical poate suna atât de obositor? “Ioneștii” ne servec un vlog în care Maldivele par mai degrabă destinația salvatoare dintr-un zbor ce ar putea fi folosit ca tutorial de răbdare extremă. Între copii energici, autobuze fără sfârșit și cartofi cu parmezan, experiența lor pe FlyDubai devine un amestec de comedie și lecții despre cum să te adaptezi imprevizibilului.

În vlogul intitulat “ZBORUL SPRE MALDIVE CU FLYDUBAI A FOST CAM HORROR”, ne invită să trăim, prin ochii lor, bucuria unei vacanțe exotice combinată cu frustrările unei companii aeriene low-cost care reușește să redefinească conceptul de “economisire”. Hai să vedem ce înseamnă cu adevărat să faci față “taxei de șmecherie” la Dubai.

Burgerul de aeroport, preludiul frustrării

Nici n-au apucat să urce bine în avion că Ioneștii și-au început maratonul gastronomic la aeroport. Burgeri de la Vivo, cartofi cu parmezan și planuri alimentare pentru următoarele zece zile au fost pe lista de priorități. De ce? Pentru că, așa cum subliniază, “nu cred că au burger bun pe insulă”. Un moment plin de candoare, dar și o declarație destul de îndrăzneață. Să fie insulele Maldive atât de sărace în opțiuni culinare?

Transferuri interminabile și scaune claustrofobe

Unul dintre momentele memorabile a fost călătoria interminabilă cu autobuzul. “16 minute de la avion până la terminal? Mai bine mă teleportam”, par să sugereze autorii. Nu doar atât, dar și locurile din avion s-au dovedit o surpriză mai puțin plăcută. Cine ar fi crezut că poți ajunge să zbori fără să ai un geam la dispoziție? “E singurul loc care n-are geam. Cum e asta? Atâta s-a putut!”, e fraza care rezumă perfect frustrarea lor. Georgiana a închis ochii și a înghițit în sec imposibilitatea opulenței de fațadă.

Și dacă scaunele fără geamuri nu au fost suficient de deranjante, mânerele fixe și spațiul îngust au fost cireașa de pe tort. Un upgrade de 50 de euro a salvat situația pentru picioare, dar nu și pentru nervi. FlyDubai, ce mai urmează? Scaune pliante?

Pui, piure și un strop de dezamăgire

Ioneștii descriu meniul FlyDubai ca fiind mai degrabă “o improvizație reușită la cantină”. Pui, piure, mazăre și morcovi fierți, toate servite cu entuziasmul unei mese școlare. Dacă ți-e sete, apa suplimentară vine cu costuri, iar filmele pe ecranele minuscule necesită card de credit. Într-adevăr, un business model creativ: plătești pentru zbor și primești un soi de tabără de supraviețuire în aer.

Dar ironia supremă? La 4 dimineața, personalul vine să ofere cafea. “Exact ce-mi lipsea după două ore de somn cu luminile aprinse”. Dacă asta e ospitalitatea la bord, poate low-costul e doar un test psihologic bine mascat.

Dubai, mai mult haos decât vacanță

După un zbor plin de “surprize”, Dubaiul însuși aduce puțină alinare, dar și mai multă ironie. “16 minute cu autobuzul până la terminal” sună mai degrabă ca un sport extrem decât ca un serviciu de transfer. Și, bineînțeles, nu putea lipsi celebra “taxă de șmecherie”. Se pare că în Dubai, totul e un upgrade, iar confortul costă.

Totuși, energia și politicosenia personalului sunt remarcate ca un punct pozitiv. Dar să fie asta suficient pentru a îndulci restul experienței? Dacă ai supraviețuit FlyDubai, restul vacanței devine cu siguranță mult mai simplu.

FlyDubai, un zbor care îți testează limitele și nervii

Finalul Ioneștilor este mai degrabă un semi-low-cost care promite mult și livrează puțin. “E o linie aeriană care încearcă să fie peste low-cost, dar nu reușește să iasă din zona mediocrului”, spun ei indirect. Dacă vrei să economisești bani, pregătește-te să plătești în nervi, răbdare și, ocazional, într-un card de credit bine încărcat.

După toate peripețiile, vlogul e o lecție pentru viitorii călători: luați în calcul și costurile ascunse ale zborurilor ieftine. Până la urmă, vacanța începe din momentul în care pleci de acasă, dar cu FlyDubai, s-ar putea să ai nevoie de o vacanță după vacanță.