De la sărăcie, la scenă mondială. Randi la podcast cu Teo Trandafir
De la concerte în fața a doar șapte oameni, până la visul de a cuceri scena internațională, Randi se dezvăluie într-un interviu sincer și captivant la podcastul lui Teo. Artistul vorbește despre experiențele care l-au format, despre cum a trecut prin “foc” cântând în restaurante și în fața unei scene goale, dar și despre cum aceste momente l-au pregătit pentru ceea ce urmează.
Randi împărtășește cu sinceritate despre revenirea Morandi, despre cum s-a transformat din “băiatul cu nu în brațe” într-un artist care spune “da” oportunităților și despre cum și-a depășit temerile legate de eșec. De la frustrările copilăriei, până la maturitatea artistică, podcastul oferă o perspectivă autentică asupra evoluției unui artist care nu se teme să recunoască că a învățat din greșeli.
Copilăria și primele frustrări
Crescut într-o perioadă în care lipsurile erau la ordinea zilei, Randi povestește despre cum primea “izmene, creioane și tradiționalele portocale” de Crăciun, în loc de hainele de firmă pe care și le dorea. Aceste frustrări timpurii l-au împins mai târziu să compenseze, umplându-și dressing-ul cu haine, doar pentru a realiza ulterior că “lucrurile nu aduc fericirea”.
Experiențele din copilărie, inclusiv decretul lui Ceaușescu care a dus la lipsa încălțămintei potrivite pentru toți copiii din generația sa, l-au marcat profund. “Când am dat în ele, am dat”, mărturisește artistul, referindu-se la perioada în care și-a permis să-și satisfacă toate dorințele materiale reprimate.
De la timiditate, la scenă
Pentru un artist care se declară timid, Randi a reușit să transforme această trăsătură într-un avantaj. Deși recunoaște că are cele mai mari emoții când este filmat, pe scenă se simte în elementul său, chiar și atunci când publicul este format din doar câțiva oameni.
Paradoxal, timiditatea sa se manifestă mai mult în relațiile personale decât pe scenă. “Pe scenă nu mai pot să fiu timid că nu mai pot să-mi fac treaba”, explică artistul, demonstrând cum și-a transformat vulnerabilitatea într-un punct forte.
Revenirea Morandi
După patru ani de experimentare cu muzica electronică și underground, Randi se întoarce la Morandi cu o nouă viziune. Ca producător muzical, el îmbină acum experiența comercială cu elementele electronice mai puțin convenționale, creând un sound proaspăt pentru proiect.
Colaborarea cu Marius capătă o nouă dimensiune, cei doi realizând că Morandi este “o mină de aur” și “singurul proiect internațional” pe care îl au. Cu o nouă identitate muzicală și ambiția de a cuceri piața vestică, duo-ul pare mai pregătit ca niciodată să-și depășească limitele anterioare.
Dezvoltare personală și spiritualitate
În ciuda succesului, Randi rămâne conectat la realitate, înțelegând că dezvoltarea personală este cheia succesului durabil. “Trebuie să fii pregătit pentru succes”, spune el, comparând pregătirea cu poziționarea corectă în fața unui val al mării.
Artistul subliniază importanța autenticității și a cunoașterii de sine, respingând ideea că trebuie să satisfacă așteptările altora. “Dacă ești liniștit cu tine însuți, poate să zică oricine orice despre tine”, reflectează el, demonstrând o maturitate emoțională remarcabilă.
Viitorul și viziunea internațională
Cu lansarea piesei “No Sleep” în colaborare cu Eneli, Morandi își propune să cucerească teritorii muzicale noi. Randi vede acest moment ca pe o oportunitate de a demonstra că artiștii români pot concura la nivel internațional.
“Eu nu sunt doar țara asta. Eu pot fi tot pământul”, declară artistul, exprimând o ambiție care transcende granițele naționale. Cu o nouă abordare muzicală și o viziune clară, Morandi pare pregătit să scrie un nou capitol în istoria muzicii dance românești.