Cu 1.5 milioane de abonați, este Florentin Hriscu in IMPOSTOR pe Youtube?
Un milion și jumătate de abonați, iar ultimul vlog abia adună 3.000 de vizualizări după 24 de ore – o discrepanță care spune multe despre actuala “influență” a celor care se autointitulează influenceri. Florentin Hriscu ne aduce “CEL mai MARE HAUL de HALLOWEEN de pe YOUTUBE!” cu o energie palidă și un haul încărcat de obiecte mai puțin deosebite decât ar vrea să pară, dar nu reușește decât să demonstreze cât de false sunt numerele în mirajul influencerilor.
Florentin Hriscu, în ciuda entuziasmului său afișat, trădează o platitudine constantă. Până și replicile sale repetitive, cum ar fi “Mamă ce am făcut aici în pat”, “Deci ador platourile astea” și “Ce efect are, ce tare e asta”, par pur și simplu montate pentru a umple un gol de conținut. Dacă influencerul însuși nu pare prea convins de calitatea decorului și a achizițiilor prezentate, cum ar putea publicul să găsească un interes autentic în spectacolul său? Conținutul acestui haul se diluează rapid într-o masă de banalități, incapabil să provoace ceva mai mult decât o reacție de “scroll peste”.
Se comportă ca un copil care tocmai a primit bani de la părinți și s-a dus să cumpere tot ce găsește la magazinul de plastic din colț. Acest “haul” este o dovadă clară a lipsei sale de discernământ și gust - o paradă patetică de obiecte ieftine și kitschoase pe care le prezintă cu un entuziasm fals și forțat. Când îl vezi cum se extaziază în fața unor decorațiuni de plastic made in China și cum descrie cu o seriozitate ridicolă fiecare “covoraș din fibre de cocos” sau “jeleu Haribo”, îți dai seama că acest om nu are absolut nicio direcție artistică sau viziune. E doar un pseudo-influencer compulsiv care încearcă să compenseze lipsa de personalitate și conținut prin… ceva, orice! Și mai trist e că nici măcar nu reușește să facă asta într-un mod convingător - totul e atât de artificial și superficial încât te face să te întrebi cum a reușit acest individ să strângă 1.5 milioane de abonați în primul rând, dar putem fredona versurile piesei Made in India și să răsară ceva.
În mod ironic, titlul este aproape amuzant, pentru că “mare” în acest context pare să însemne “un exces inutil de obiecte”. Aceasta nu este un “haul” care să inspire audiența sau să-l invite într-o atmosferă de Halloween, ci un efort obositor de a impresiona prin număr pentru a nu se mai observa discrepanțele relevanșei de tip Made in India. Ajungem să ne întrebăm: ce înseamnă cu adevărat “influență” dacă dintr-un milion și jumătate de abonați nici măcar 0,5% nu se deranjează să vadă acest conținut?