Dorian Popa se laudă cu chiria de 4750$ în New York și ignoră realitatea dură a orașului

Într-o nouă demonstrație de superficialitate și lipsă de substanță, Dorian Popa ne oferă un vlog din New York care ar trebui să ne arate “cât costă să locuiești” în metropola americană. În realitate, tot ce primim este un tur haotic al unui apartament de lux, presărat cu exclamații exagerate și observații superficiale despre prețuri, în timp ce adevăratele provocări ale vieții sunt complet ignorate.

Vlogul este de fapt o înșiruire de momente lipsite de coerență, de la vizitarea unui apartament de 4750$ pe lună (pe care nu și-l permite nici măcar jumătate din populația New York-ului), până la cumpărături în magazine de lux și second-hand-uri exclusiviste. Totul este prezentat într-un stil caracteristic influencerilor: superficial, exagerat și complet rupt de realitatea cotidiană a new-yorkezilor obișnuiți.

Apartamentul de bogați și prețurile umflate

Primul stop al acestui vlog este un apartament “affordable” de 4750$ pe lună, unde Dorian se entuziasmează copilărește pentru facilități basic precum o spălătorie și o sală de fitness. În timp ce majoritatea new-yorkezilor se luptă să găsească chirii sub 3000$, Dorian prezintă acest preț astronomic ca fiind ceva normal și accesibil.

Deși apartamentul are într-adevăr facilități precum piscină și zonă de grătar, modul în care sunt prezentate, cu exclamații precum “uau johnule” și “bă ești nebun”, transformă totul într-un circ ieftin. Se ignoră complet faptul că astfel de apartamente sunt accesibile doar pentru un segment minuscul din populația orașului.

Shopping-ul de lux

După apartament, urmează o vizită la un așa-zis “second-hand de lux”, unde prețurile sunt la fel de piperate ca într-un magazin normal. Cu prețuri de 700-800$ pentru o geacă “second-hand”, acest segment demonstrează perfect deconectarea totală de realitatea economică a majorității oamenilor.

Entuziasmul forțat pentru niște haine la mâna a doua cu prețuri exorbitante este comic. Se caută cu disperare branduri de lux, ignorând complet ideea originală a unui second-hand. Aceea de a găsi haine la prețuri accesibile.

Experiențele culinare superficiale

Secțiunea despre mâncare se concentrează exclusiv pe cookie-uri de la Levain și alte dulciuri scumpe, ignorând complet bogăția culinară autentică a New York-ului. În loc să exploreze diversitatea gastronomică a orașului, alegem să vedem minute în șir cum se mestecă prăjituri de 8$ bucata.

Descrierile sunt la fel de superficiale ca restul vlogului: “mamă ce bun”, “nebunie”, “genial”. Vocabularul unui copil de 12 ani aplicat unor experiențe culinare în cel mai divers oraș din lume.

Transportul și realitatea străzii

Deși New York-ul este faimos pentru sistemul său de transport public, vlogul se concentrează pe parcări scumpe și servicii de valet. Ironic, singura mențiune despre metrou este când se plâng de vederea spre șinele de tren din apartamentul de lux.

Se ignoră complet experiența autentică a transportului în New York, preferând să se laude cu parcări de 56$ și șoferi de valet, demonstrând încă o dată perspectiva limitată și elitistă a întregului conținut.

Un mare dezastru

Finalul vlogului ne poartă într-un outlet unde, surpriză, tot branduri de lux găsim. Cozile la Gucci și Prada sunt prezentate ca atracții turistice, iar prețurile “reduse” de 335$ pentru o pereche de pantaloni sunt considerate “not bad deloc”.

Această ultimă secțiune pune capac întregului vlog, demonstrând că noțiunea de “accesibil” pentru acești creatori de conținut este complet deformată. În loc să ofere informații utile despre costul real al vieții în New York, primim doar un ghid al consumului ostentativ și superficial.