Cristina Cioabă aruncă 2300 RON la Lothus Therm Felix și ne spune dacă merită banii
Într-o nouă încercare de a ne impresiona cu “experiențele” ei mondene, Cristina Cioabă ne servește un vlog despre o vizită la Lotus Therm. Cu o cameră tremurândă și o lumină îndoielnică, ea ne poartă prin dormitorul fiicei sale, unde și-a improvizat un “setup” cu lumânărele și o orhidee, pentru a ne povesti despre cât de grozav (sau nu) a fost la hotel.
În vlog, suntem bombardați cu detalii nesemnificative despre un ceai de la “prietena ei Alina” și rugăminți insistente să urmărim Instagram-ul respectivei. Între două sorbituri din ceaiul-minune, aflăm că a dat 1150 RON pe noapte la hotel.
Cazare de lux sau bani aruncați?
Hotelul de “cinci stele” se dovedește a fi o clădire comunistă renovată, cu lifturi care par să funcționeze după principiul “merge și așa”. Cu toate că pretinde a fi un hotel de lux, Lotus Therm reușește să dezamăgească prin detalii elementare: cosmetice basic de la Metro în baie și uscătoare de păr demne de motelurile de pe marginea drumului.
Salteaua cu “duluri” și lipsa noptierelor pe ambele părți ale patului completează tabloul unui hotel care se laudă cu stele multe, dar oferă servicii puține. Măcar angajații sunt “prietenoși”, deși ne întrebăm dacă asta compensează pentru prețul piperat.
Experiența spa dezamagitoare
Water Park-ul, punctul forte al hotelului, se dovedește a fi o colecție de piscine cu apă termală și două tobogane cu apă rece. Aparent, apa termală are “ioni radioactivi” și nu ar trebui să stai mai mult de 15 minute în ea - informație pe care o primim după ce aflăm că au stat “destul de mult” în apă.
Pentru 50 RON poți să-ți cumperi niște nuggets cu cartofi prăjiți la “water bar” care de fapt nu e bar, ci trebuie să urci niște scări să-ți iei băutura. Măcar nu trebuie să-ți aduci prosop de acasă, deși s-ar putea să ai nevoie de unul când vezi prețurile.
Mâncare și facilități
Restaurantul pare să fie punctul luminos al sejurului, cu “multe feluri de mâncare” și muzică live. Dar și aici apar nemulțumiri: la micul dejun nu au ouă fierte nici moi, nici tari - o “fiță” cum o numește Cristina, deși se află într-un hotel de cinci stele.
Zona Finlandia oferă divertisment basic: ping-pong, biliard și PlayStation - pentru că evident, când mergi la un spa de lux vrei să te joci pe consolă. Măcar aparatul de softball era stricat, ca să fie experiența completă.
Tratamentele balneo
Un “scrub pe picioare” și un masaj pentru copil par să fie highlights-urile experienței spa. Deși hotelul se laudă cu tratamente balneo, oferta pare limitată și basic - exact ca și cosmeticele din baie.
După două nopți și 2300 RON cheltuiți, concluzia este că “e foarte fain de mers iarna… odată”. Măcar au inclus băuturile în prețul demi-pensiunii, că altfel probabil trebuia să bem apă de la robinet - care oricum nu a fost înlocuită în cameră a doua zi.
Un final dezastruos
Ca și cum nu era destul, ultima parte a vlogului se transformă într-o prelegere despre dependența de telefoane și fericire bazată pe un podcast. Aparent, 75.000 de dolari pe an sunt suficienți pentru fericire - informație utilă pentru cei care tocmai au cheltuit 500 de euro pe două nopți la Felix.
În final, suntem rugați să lăsăm comentarii și like-uri pentru “a ridica videoclipul în feedul de YouTube”. Măcar aici e sinceră - totul se reduce la vizualizări și engagement, exact ca ceaiul prietenei Alina pe care încearcă să ni-l vândă subtil.