Ceasul din America al lui Dorian Popa s-a stricat, dar l-a reparat românește

În universul fascinant al hatz-ului românesc, Dorian Popa reușește să strălucească printr-o nouă capodoperă a românismului în formă pură. În cel mai recent episod al saga-ului său interminabil de auto-promovare, intitulat cu o creativitate demnă de un copil de grădiniță “Mi-a Stricat Ceasul În America.. Se Mai Poate Repara?!”, Dorian ne oferă o incursiune în abisul superficialității și al consumerismului deșănțat, dar cu note clare de las’ că merge și-așa când e vorba de reparație.

Premisa acestui vlog plin de reclame: un ceas stricat. O tragedie națională, fără îndoială, mai ales când victima este nimeni altul decât marele Dorian Popa. Cine ar fi crezut că America, țara tuturor posibilităților, ar putea să-i pasese lui Dorian un ceas cu “scandal”?

Dar stați liniștiți, a găsit soluția perfectă: să repare ceasul într-un mall din România. Pentru că, evident, când ai un ceas de lux, primul lucru la care te gândești este să-l duci la un ceasornicar dintr-un centru comercial. Genial!

Odiseea reparației: O lecție de economie și bun gust

Dorian ne poartă prin mall cu grația unui elefant într-un magazin de porțelanuri. Fiecare pas, fiecare gest, fiecare privire aruncată spre cameră este o dovadă în plus a narcisismului său parcă patologic, dar mai important lumea trebuie să îl remarce. Dar să nu ne lăsăm distrați de personalitatea sa magnetică și să ne concentrăm pe adevărata problemă: ceasul.

“Ia uite, uite cum face minutarul”, exclamă Dorian, ca și cum ar fi descoperit o nouă particulă subatomică. Fascinant, nu-i așa? Un minut de reculegere pentru toți ceasornicarii din lume care, în acest moment, își pun probabil întrebări existențiale despre cariera lor.

Dar adevărata perlă a acestei aventuri este dialogul cu ceasornicarul din mall. Când Dorian îi prezintă problema, reacția ceasornicarului este demnă de un Oscar:

“Din păcate astea se găsesc doar în reprezentanțele lor.”

Accentuăm românescul “din păcate”. Pentru că merge și dacă-l cârpim cu o bucată de sârmă, până la urmă. Și ne mai întrebăm de ce totul se ruinează în clipa în care trce granița în țară.

Pelerinajul consumerist

În timp ce așteaptă miracolul reparației ceasului, Dorian ne oferă un tur al mall-ului, transformând fiecare oprire într-o oportunitate de a-și etala “personalitatea” și de a face reclamă la ceea ce a fost, probabil, plănuit. Ne prezintă cu mândrie un alte chestii “marca hatz Popa”, pentru că, evident, ce lipsea cu adevărat din viața fanilor săi era un suport de număr auto cu personalitatea altuia de pe mașina lor? Urmează o paradă a vanității prin diverse magazine, unde Dorian ne demonstrează că are la fel de mult gust în modă pe cât are în alegerea ceasornicarilor.

Epilogul tragediei, triumful mediocrității

După ore întregi de suspans insuportabil (pentru Dorian, nu pentru noi), ceasul este în sfârșit cârpit. Sau cel puțin așa ni se spune în vlog. Dorian examinează ceasul cu atenția unui expert în ceasornicărie (probabil zero) și declară victoria:

“Fericire maximă! Mânca-l-ar tata că-mi place de mor!”

Iată, deci, potențialul standard de excelență al lui Dorian Popa: un ceas reparat în grabă, într-un mall, aparent cu piese de proveniență îndoielnică. Dar dacă face “tic-tac”, cine suntem noi să judecăm?

În concluzie, acest vlog este o capodoperă a superficialității, o odă adusă consumerismului fără sens și o demonstrație perfectă a principiului “fake it till you make it” - pentru voi, nu pentru el. Dorian Popa reușește, cu o ușurință remarcabilă, să transforme o banală cârpeală a unui ceas într-un spectacol al vanității și reclamelor.

Dar să nu fim prea duri. La urma urmei, poate că Dorian oferă exact ceea ce publicul său cere, ambalat într-un pachet strălucitor de auto-promovare și narcisism.

Pentru o altă perspectivă asupra “calității” conținutului produs de vloggerii români, se recomandă și analiza despre saga agresiunii din Bali a Marilucăi, un alt exemplu strălucit de cum să transformi o experiență personală, potențial adevărată, într-un circ al victimizării pentru vizualizări pe Youtube.