Bilet de Vacanță ne arată cum să facem de râs România în aeroport și în Thailanda

Cei de la Bilet de Vacanță reușesc să ducă stângăcia și penibilul la un nou nivel. Cu o doamnă în vârstă care își face apariția cu șnițele și prăjituri în aeroport, vlogul demonstrează perfect de ce unii români ar trebui să rămână acasă în loc să se facă de râs prin străinătate. Între mâncatul ostentativ din pachețel și comentariile deplasate, acest trio reușește să ne facă să ne simțim jenați că suntem compatrioți.

În vlog, asistăm la un festival al stângăciei și al lipsei de bun simț. De la împărțitul șnițelelor în aeroport, până la comportamentul gălăgios în autobuzul public din Bangkok, acest material video ar putea fi folosit perfect ca exemplu despre cum să nu te comporți când călătorești în străinătate.

Mâncarea românească de export

În loc să se bucure civilizat de facilitățile unui aeroport internațional, Dani și Daiana au decis să transforme zona de așteptare într-un fel de șezătoare rurală. Cu șnițele învelite în staniol și prăjituri aduse de “o vecină, fostă colegă de autobuz”, grupul demonstrează că nu poate renunța la obiceiurile de acasă nici măcar pentru câteva ore.

Momentul culminant al acestui spectacol penibil vine când încep să împartă mâncarea ca la pomană, în văzul tuturor călătorilor internaționali. “Ia uite ce frumos arată staniolul ăla minunat”, exclamă ei cu mândrie, de parcă ar fi descoperit roata, în timp ce restul pasagerilor probabil își doreau să fie oriunde în altă parte.

Lipsa de respect din avion

Comportamentul lor zgomotos continuă și în avion, unde par incapabili să înțeleagă conceptul de “spațiu public”. Cu glume forțate despre “pupatul în dulap” și conversații mult prea personale purtate la un volum nepotrivit, reușesc să transforme un zbor internațional într-o scenă dintr-o comedie proastă.

În aeroportul din Doha, în loc să admire arhitectura sau să se bucure de experiența călătoriei, găsesc de cuviință să facă glume despre mașini de lux și să se comporte ca niște copii în fața vitrinelor. “Hai doamna să vedem și gipan-ul ăsta”, spun ei, demonstrând că nu pot depăși mentalitatea de târg auto din România.

Autobuzul public și penibilismul

Ajunși în Bangkok, decid să ia autobuzul public, nu pentru autenticitatea experienței, ci pentru că e mai ieftin. Dar în loc să respecte liniștea celorlalți călători, transformă călătoria într-un spectacol de circ ambulant, cu comentarii despre “sânge de moldoveancă, sânge de ardeleancă”.

“Noi suntem în concediu, trebuie să ne simțim bine”, se justifică ei, ignorând complet disconfortul creat celorlalți pasageri care probabil mergeau la muncă. Diferența de mentalitate și respect față de spațiul public nu putea fi mai evidentă.

Cazarea și primele impresii

Alegerea cazării pare să fie ghidată exclusiv de preț, ignorând review-urile “dezastruoase” cum chiar ei recunosc. “E cel mai ok la preț versus curățenie”, spun ei, demonstrând că preferă să economisească în loc să se asigure că au parte de o experiență decentă.

În loc să se bucure de cultura locală, prima lor grijă pare să fie găsirea unei beri și comentarea prețurilor. “Am crezut că am luat o bere de 500 dar e de 620”, se plâng ei, arătând că nu sunt capabili să treacă peste mentalitatea de “la noi e mai ieftin”.

Show-ul culinar stradal

Finalul vlogului ne oferă o ultimă mostră de comportament tipic românesc în străinătate. În fața unui stand cu mâncare stradală, în loc să aprecieze arta culinară locală, găsesc de cuviință să comenteze cantitatea de condimente folosită: “a luat așa o jumătate de cutie de piper”.

Chiar și în fața unei demonstrații culinare autentice, nu se pot abține să nu dea verdicte de “experți”: “Eu chiar mă gândesc că chestia aia nu-i comestibilă”. Exact genul de atitudine care face ca turiștii români să fie priviți cu reticență în străinătate.