Andrei Cosmin ne arată mesajele absurde de agățat femei care circulă pe Instagram

Vă treziți vreodată noaptea râzând la telefon de mesajele absurde pe care bărbații le trimit pe Instagram? Andrei Cosmin ne invită într-o nouă aventură, unde descifrează și analizează unele dintre cele mai jenante încercări de agățat femei din online-ul românesc. Cu un stil caracteristic, plin de ironie și sinceritate brutală, vloggerul se transformă într-un “Doctor Love” contemporan care ne arată partea hilară a comunicării digitale eșuate.

Vlogul ne introduce într-o colecție savuroasă de mesaje din contul de Instagram “Mesaje din spam”, care documentează cele mai ridicole abordări pe care unii bărbați le consideră eficiente. De la versiuni moderne de poezii eminesciene, până la comparații cu deadlift-ul sau invitații bizare la “păcate frumoase”, Andrei Cosmin disecă cu precizie chirurgicală aceste perle ale eșecului social, oferindu-ne o lecție despre cum să NU începi o conversație cu o persoană care îți place.

Mesaje demne de antologia ridicolului

Colecția de mesaje analizată de Andrei Cosmin pare desprinsă dintr-un manual despre cum să eșuezi spectacular în comunicarea online. De la abordări pompoase cu limbaj excesiv de formal până la complimente dubioase mascate în amenzi fictive, aceste mesaje transformă arta conversației într-o demonstrație de stângăcie socială. “Bună seara domnișoară, știu că nu ne cunoaștem, sens în care ți-am dat follow ca urmare a unui profil de Instagram destul de plăcut vizual” - este doar începutul unei suite de mesaje care te fac să te întrebi dacă autorul a vorbit vreodată cu o ființă umană reală.

Andrei nu se limitează doar la a citi aceste perle, ci le disecă cu un umor tăios, subliniind absurditatea fiecărei abordări. De la domnul care încearcă să fie simultan “politicos și libidinos” până la cel care confundă o conversație normală cu o invitație la “păcate frumoase”, vloggerul evidențiază perfect cum unii bărbați transformă o simplă interacțiune în cel mai eficient repelent social posibil. Când citește mesajul unui “polițist” care oferă o “amendă pentru frumusețe exagerată”, Andrei punctează perfect: “prefer să fac pușcărie”.

Psihologia din spatele mesajelor eșuate

Ce se întâmplă în mintea cuiva care trimite un mesaj despre “savarina umedă” unei femei necunoscute? Andrei Cosmin nu este doar amuzat de aceste abordări, ci încearcă să înțeleagă psihologia din spatele lor. El remarcă cum unii bărbați par complet rupți de realitatea socială, dezvoltând anxietăți și comportamente ciudate din cauza izolării. “Dacă stai în casă, normal că o să dezvolți și o anxietate față de oameni și o să pari un ciudat”, explică el, oferind un sfat simplu dar eficient: “Lăsați dracu’ TikTok-ul, lăsați Instagram-ul, ieșiți din casă un pic și relaxați-vă”.

Momentele de panică ale bărbaților când primesc un răspuns sunt la fel de relevante pentru această psihologie disfuncțională. Andrei evidențiază cazul unui bărbat care, după ce primește un simplu “bună” ca răspuns, se blochează complet și scrie “acum m-am pierdut”. Această incapacitate de a gestiona o conversație reală după mesaje elaborate demonstrează perfect discrepanța dintre personajul online și realitatea socială a acestor indivizi. “Se poate și mai rău”, comentează ironic Andrei, “dar este loc de îmbunătățire”.

Autenticitatea versus jocurile de plăcere

Unul dintre cele mai valoroase momente din vlog este când Andrei Cosmin oferă sfaturi reale despre relații, criticând abordarea “să fiu pe placul tău”. El explică cu sinceritate că încercarea de a te schimba doar pentru a fi pe placul cuiva este “cea mai proastă gândire ever”. Subliniază importanța autenticității în relații, spunând că “femeia și bărbatul ar trebui să se simtă confortabil unul în preajma celuilalt, nu să joace un rol”.

Această perspectivă matură contrastează puternic cu abordările prezentate în mesajele analizate, unde bărbații încearcă să impresioneze prin comportamente false sau exagerate. Când citește mesajul “pot fi și mai feminin numai ca să fiu pe plac”, Andrei reacționează visceral: “De ce vrei să-mi fii pe plac? Efectiv de ce?”. El descrie perfect această atitudine ca fiind “cel mai mare turn-off ever”, explicând că nimeni nu caută un yes-man care să dea din cap la orice, ci o persoană autentică cu care să poată construi o conexiune reală.

Abordările creative versus cele agresive

Deși majoritatea mesajelor analizate sunt exemple perfecte de “cum să nu faci”, Andrei Cosmin recunoaște când găsește abordări care, deși neconvenționale, au o notă de creativitate sau umor. “Vrei să mergem la lăutari?” este apreciat ca fiind “mult mai bun” decât mesajele pompoase și artificiale. Chiar și propunerea absurdă “ți-am luat buletinul și mi-am făcut cont, sper că-ți place cine am devenit pentru tine” primește un “măcar e funny” din partea vloggerului.

În contrast, mesajele agresive sau explicit sexuale sunt condamnate fără echivoc. Andrei își exprimă dezgustul față de bărbații care trimit fotografii nepotrivite sau mesaje precum “te vreau și eu în pat diseară pentru a-mi dezlega ștrumful”. El remarcă trist că astfel de comportamente sunt mult prea comune: “mi se pare extraordinar de trist că bărbații ăștia, repet, cumva trăiesc printre noi”. Această critică directă a comportamentului toxic online arată că, dincolo de umor, vlogul are și un mesaj serios despre respectul în comunicarea digitală.

Realitatea din spatele fațadelor sociale

În final, Andrei Cosmin atinge un subiect profund - discrepanța dintre imaginea proiectată pe social media și realitatea vieții. El citește un mesaj care începe promițător cu observația că “toată lumea își expune părțile bune pe social media”, doar pentru a derapa apoi spre întrebări nepotrivite. Această observație despre fațadele online este relevantă nu doar pentru dating, ci pentru întreaga cultură a social media.

Vloggerul subliniază că nu există o “rețetă corectă” pentru a începe o conversație online, deoarece succesul depinde de numeroși factori, inclusiv compatibilitatea reală dintre persoane. El explică că “dacă nu-i trezești niciun interes, poți să-i dai cel mai bun mesaj din lume, că nu o să-ți răspundă”. Această concluzie echilibrată demonstrează că, dincolo de analiza umoristică a mesajelor eșuate, Andrei înțelege complexitatea relațiilor umane în era digitală. Vlogul se încheie cu o invitație de a-l urmări pe Instagram și de a se abona la canal, lăsând privitorii cu o lecție amuzantă dar valoroasă despre comunicarea autentică într-o lume plină de fațade digitale.